Hовини

У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького відкрили виставку ретро-світлин та історичних документів, повʼязаних із життєдіяльністю відомого державотворця, вченого, письменника, історика Сергія Шелухіна.

Відкрив захід проректор з наукової та інноваційної діяльності Олександр Спрягайло. З вітальними промовами також звернулися до присутніх директор наукової бібліотеки імені М. Максимовича Григорій Голиш та директор науково-дослідного інституту селянства та вивчення аграрної історії Сергій Корновенко.

У відкритті виставки взяли участь студенти-історики, викладачі, представники студентської ради та керівництво університету.

В Україні така виставка організовується вперше. Всі матеріали зібрані членами Золотоніської районної державної адміністрації. А також з архівів: Інституту рукопису національної академії імені Вернадського, Центрального історичного архіву м. Київ, Центрального архіву органів вищої влади і управління України м. Київ, Державного архіву Одеської області.

Експозицію про відомого українця можна буде переглянути в НК 1 у найближчі 3 дні, а потім матеріали будуть передані обласному Краєзнавчому музею, де виставка діятиме ще місяць.


Джерело: cdu.edu.ua
Сайт Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького