Hовини

Випуски магістрів пройшли у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького. Дипломи про здобуття вищої освіти отримали 870 магістрів, 141 із них — із відзнакою.

Сьогодні ННІ іноземних мов, ННІ міжнародних відносин, історії і філософії та факультету обчислювальної техніки, інтелектуальних та управляючих систем вручили дипломи своїм випускникам.

Радість розділити прийшли їхні викладачі, рідні та друзі. 

Почесну місію виконали ректор Олександр Черевко, перший проректор Василь Мойсієнко, проректор з наукової та інноваційної діяльності Олександр Спрягайло, директори та декани. Почали урочистості зі вшанування тих, хто віддав життя в російсько-українській війні. Серед них — і випускники та студенти ЧНУ. 

На адресу випускників у цей день лунали теплі слова і привітання. Успіхів їм бажали завідувачі кафедр, куратори.

Особливо хвилюючим було телефонне вітання з передової — від випускника ННІ міжнародних відносин, історії і філософії Романа Орищенка.

Пан Роман воює на вугледарському напрямі у 72-ій окремій механізованій бригаді імені Чорних запорожців. Він прислав рідному інституту прапор бригади, згадав студентські роки, подякував викладачам та звернувся до випускників:

— Головне, щоб ви завжди йшли до своєї мети. Неважливо, великими чи маленькими кроками, важливо, щоб не звертали з цього шляху. Все у ваших руках, ви — майбутнє науки, держави. Бажаю вам усього найкращого. А ми не пропустимо ворога на нашу землю. Такий час випав на нашу з вами долю. Він важливий, переломний, але неодмінно буде переможним! Слава Україні! 

Випускники дякували своїй alma mater, назвавши ці роки найкращими у своєму житті.



Музичні дарунки підготували для них учасники Фабрики музичного мистецтва «Voices».

— Для університету, і, переконаний, для випускників це знаковий день, фініш важливого в житті етапу і старт нового. 141 диплом із відзнакою свідчить про якість освіти і про бажання навчатися.

Щирі емоції дипломованих фахівців, їхніх рідних підтверджують, що ми на правильному шляху, що освіта потрібна українцям. Вірю в те, що ми переможемо, що відродиться економіка, наші села і міста, і кожен зможе реалізувати себе в мирному житті. Вклоняюся нашим воїнам, які за це борються. А випускникам і своєму колективу бажаю успіхів, віри в себе, у нашу державу, у ЗСУ! — зазначив ректор Олександр Черевко.

Джерело: cdu.edu.ua