Hовини

Студенти, випускники та викладачі ННІ міжнародних відносин, історії та філософії Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького до різдвяних та новорічних свят традиційно (вже 10-й рік поспіль) реалізували доброчинний проєкт «Віддай людині крихітку себе. За це душа наповнюється світлом».

У межах загальноуніверситетського благодійного марафону студенти-волонтери спільно з випускниками та викладачами інституту порадували маленьких пацієнтів Черкаського обласного дитячого онкогематологічного відділення подарунками до свят та виставою. Завдяки активній участі студентів, викладачів та небайдужості випускників був організований збір коштів і вдалося зібрати 12000 грн.

25 грудня завітали до недужих дітей з гумористично-повчальною новорічною виставою «Малюк і Карлсон». Учасниками святкового дійства стали студенти та випускники нашого інституту Анна Орловська, Анна Рахматулаєва, Андрій Шведін, Олексій Джаман, Данило Захарченко, Артур Тютенко, Аня Христик, Діана-Крістіна Назаренко, Віка Репетілова, Валерія Рябчун.

Діана-Крістіна Назаренко, студентка другого курсу ННІ МВІФ, голова благодійного відділу студради ЧНУ ім. Б. Хмельницького додає: 

— У свято Різдва Христового ми презентували виставу сучасної казочки про неслухняного малого, який не хотів учитися і готуватися до ЗНО. Разом із виставою ми зібрали кошти та закупили подарунки для тих діток, що залишилися на свята в онкодиспансері. Привезли їм іграшки, фрукти, пазли і книжки. Наш інститут вже понад 10 років відвідує онкологічний диспансер із виставами та подарунками. Адже ми розуміємо, як для них це важливо і приємно! Кожен заслуговує на свято і повинен вірити у диво. Але ці діти по-справжньому цінують кожен момент і вірять у дива! Сподіваюся, що ми змогли їм бодай трішки влаштувати свято, на яке чекають усі дітки!

Випускник ННІ МВІФ Андрій Шведін говорить:

— Думаю і не можу підібрати слів вдячності, що можу бути частиною цієї історії…Хочеться лишень побажати здоров’я всім-всім, простого щастя і миру. Цінуйте себе і своє життя, кожен його момент… Любіть рідних і близьких, даруйте своє добро просто так, а не тому, що так треба. Бо у нашому житті і так достатньо зла та несправедливості… Живіть своєю душею і серцем!

— Уже не вперше, напередодні новорічних свят ми вітаємо наших друзів, проте кожен раз емоції, як уперше! Настільки приємно, що ми можемо порадувати маленьких, хоробрих і прекрасних діток! Отримати безліч позитиву від них, і хоч на трохи полегшити їхнє не за роками доросле життя! Як завжди, я безмежно вдячна бути причетною. Як завжди — це дуже емоційно, як завжди — бажаю тільки здоровʼя і легкості, добра і миру! Дякую, моя люба сім'я ЧНУ!!! — ділиться враженнями випускниця ННІ МВІФ Анна Рахматулаєва.

Випускниця Анна Орловська (між іншим, цьогоріч — переможниця міського конкурсу «Вчитель року») зазначає, що щаслива дарувати радість дітям.

— Щиро мрію, щоб всі ці сміливі оченята впевнено дивились у своє майбутнє, бігаючи коридорами школи. Щоб діти назавжди забули про ці лікарняні стіни. Я просто вдячна бути частинкою цієї команди, яка хоч на секундочку, хоч на хвилиночку своєю присутністю приносить маленьку радість цим діткам, — зазначає Анна.

— Казки надихають, все було надзвичайно тепло. Надіюся кожен відчув свято, адже разом ми непереможні! — каже випускник Олексій Джаман.

— Безумовно, першочергово хочу подякувати студентам, випускникам та колегам з ННІ міжнародних відносин, історії і філософії. Відчуваю гордість за наших випускників, які навіть після отримання довгоочікуваного диплома повсякчас долучаються до цієї акції. Особливі слова вдячності нашій випускниці спеціальності «Філософія» Городнюк Юлі, яка власноруч сплела для дітей іграшки. учергове переконалася у своєму життєвому кредо… «це щастя — дарувати щастя»! — розповідає організаторка акції, заступник із виховної роботи  і голова профбюро ННІ МВІФ, доцентка кафедри археології та спеціальних галузей історичної науки Марина Захарченко.


Джерело: cdu.edu.ua