Hовини

27 грудня 2023 року Україна відзначає 428-му річницю з дня народження основоположника консолідації української нації — гетьмана Богдана Хмельницького.

Творець Української козацької держави, Богдан Хмельницький був наділений державницьким розумом, дипломатичним хистом та організаторським талантом. Розпочата ним боротьба за українську державність мала велике значення в історії України, пробудивши волю народу до самоутвердження і самовираження у формі національної держави.

Черкаський національний університет долучився до урочистих заходів із цієї нагоди.

Делегація від університету на чолі з проректором Василем Мойсієнком вшанувала пам’ять великого земляка, чиє ім’я носить ЧНУ, спільно з обласною владою поклали квіти до пам'ятника Гетьмана на площі Богдана Хмельницького у Черкасах.

Постать Богдана Хмельницького займає вагоме місце у дослідженнях науковців ЧНУ. Результати таких наукових пошуків оприлюднюються на щорічних Богданівських читаннях, які організовує ННІ міжнародних відносин, історії і філософії за участю істориків з усієї України. В університеті є музей Богдана Хмельницького, який використовується не лише в навчальному процесі, а й для проведення екскурсій, різноманітних заходів тощо.


Джерело: cdu.edu.ua