Hовини

27 травня студенти 3 курсу спеціальності «Історія та археологія» Василь Лук’яниця та Єлізавета Люта відвідали туристично-етнографічний комплекс «Козацький хутір» у селі Стецівка на Чигиринщині, на базі якого розташовується Черкаська станиця національної скаутської організації України «Пласт».

Студентів ЧНУ запросили з метою прочитання лекції про археологію та ранню історію міста Черкаси (проведення відповідної гутірки – розмови) для пластунів-юнаків та юначок (вікова категорія від 11 до 18 років).

Захід відбувався для двох груп тривалістю одна година в кожної. Пластунське юнацтво виявило значну зацікавленість темою історії свого краю й міста, актуалізувало й розширило знання.

Лекція відбувалася не лише у формі розповіді, а й запитань, покликаних зосередити увагу слухачів на найважливіших аспектах, адже розуміння історії – одна з основних складових патріотичного виховання молоді, що й забезпечує «Пласт».

Провівши день серед пластунів, студенти також отримали змогу долучитися до табірного життя, стати свідками їхньої організації, діяльності, різноманітних заходів і своєрідної культури, спрямованої на формування національної самосвідомості гідних громадян України. Разом із тим, це був надзвичайно цінний досвід у популяризації історичних знань, що, особливо серед молоді, є ключовим завданням майбутніх істориків та археологів.

 Василь Лук’яниця, студент 3-Б курсу