Hовини

Студенти та викладачі ННІ міжнародних відносин історії та філософії долучились до спільного проекту Наукового товариства історії дипломатії та міжнародних відносин, Інституту міжнародних відносин КНУ імені Тараса Шевченка, Представництва Фонду Ганса Зайделя в Україні та Генеральної дирекції з обслуговування іноземних представництв,  взявши участь в  представленні та обговоренні  навчального посібника «Культурна дипломатія». Разом з вузами-партнерами та стейкхолдерами обговорили важливість публічної дипломатії в сучасному світі. Посібник є результатом успішного втілення проєкту «Європейські цінності та культурна дипломатія: молодіжні зустрічі», безпосереднім учасником якого є ННІ міжнародних відносин історії та філософії. До підготовки видання долучилися Посли України за кордоном, представники УКФ, ІМВ, Українського інституту, ДП «ГДІП» та інші.

Культурну дипломатію як інструмент м’якої сили в сучасній дипломатичній практиці нерідко асоціюють із публічною дипломатією. Однак у дослідницькому середовищі їх розрізняють за метою та засобами. У новому посібнику розглянуто основні теоретичні та практичні аспекти культурної дипломатії, подано відомості про витоки української культурної дипломатії та ідеологічні інструменти культурної дипломатії УРСР. Під час презентації про роботу інститутів культурної дипломатії сучасної України,  розповіли посли Швеції, Лівану, Туреччини, Чехії, Угорщини, Болгарії, Польщі, Грузії.  Також в зустрічі взяли участь представники МЗС, Дипломатичної академії України, колишні посли та науковці, які наголосили на особливостях діяльності за цим напрямом українських дипломатичних установ за кордоном.

Участь в проектах такого рівня сприяє професійному становленню  фахівців-дипломатів та формуванню суспільних компетенцій  здобувачів освіти.