Hовини

  Хто краще висловить всі «за» і «проти» сучасного засобу навчання – дистанційного? Звичайно студенти. Тому саме таку тему доповіді на ІІ Всеукраїнський круглий стіл «Роль гуманітарної складової у глобальному суспільстві» обрали студентка 4 курсу Інституту Ангеліна Верещака і доцент Олена Сухушина. Він відбувся 28 квітня на базі Навчально-наукового інституту гуманітарних наук Університету державної фіскальної служби України (м. Ірпінь). З метою об’єктивного висловлення думки студентів Ангеліна провела експрес-опитування (анонімно) українських студентів Київського Національного університету імені Тараса Шевченка, Національного університету «Києво-Могилянська академія», Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка. Доповідь викликала схвальні відгуки учасників науково-практичного зібрання.

Суліма Євген Миколайович, директор Навчально-наукового інституту гуманітарних наук Університету державної фіскальної служби України, член кореспондент НАПН України, доктор філософських наук, професор, в коментарях до виступу А. Верещаки зазначив: «Цікаво почути  думку студентів, що їх влаштовує, заважає, де є проблеми з організації дистанційного навчання, конкретні пропозиції з методики викладання конкретних дисциплін.

Приємно, що ви визнаєте в освітньому процесі вагому роль не тільки викладача, а й студента. На жаль, з боку студентів багато відговірок і порушень норми спілкування – технічна проблема, не працює камера, маленький братик поруч. Це неприємно. Якщо з кожної сторони є зацікавлені в покращені освітнього процесу – буде успіх, освітній процес буде якісний. Тільки за вашою, студентською активною позицією, порадами, освітній процес буде змінюватися. Дякую за ваш виступ, він був актуальним і цікавим».

Доцент Сухушина О. В.

заступник директора ННІ МВІФ з організації виховної роботи