Hовини

Шановні студенти та викладачі! Літні канікули завершилися, і Черкаський національний університет відчиняє двері перед усіма учасниками освітнього процесу.

Заняття розпочнуться для студентів ІІ, ІІІ, ІV курсів бакалаврату й магістратури. Першокурсники приєднаються з 15 вересня, після зарахування на навчання.

Знаю, що студентів і їхніх батьків найбільше турбує питання, як відбуватиметься навчання — дистанційно чи аудиторно.

Враховуючи те, що на території Черкаської області встановлено «зелений» рівень епідемічної небезпеки, освітній процес буде проводитися переважно в стаціонарному режимі. Частина лекційних занять буде проведена у дистанційному режимі.

На виконання карантинних обмежень буде запроваджено двозмінне навчання, аби забезпечити соціальне дистанціювання між здобувачами освіти з різних навчально-наукових інститутів/факультетів.

У випадку встановлення «помаранчевого» чи «червоного» рівня епідемічної небезпеки навчатимемося в змішаному чи дистанційному форматі.

Від перших днів карантину університет працює з урахуванням усіх вимог протиепідемічної безпеки: дотримуємося маскового режиму, соціального дистанціювання, робимо температурний скринінг, забезпечуємо навчальні корпуси й гуртожитки антисептичними засобами, проводиться посилена санітарна обробка приміщень і поверхонь.

Гуртожитки, їдальні, читальні зали бібліотеки, спортзали працюють у звичному режимі, але з дотриманням карантинних вимог.

Переконаний, що наші студенти, які навчаються вже не перший рік і весною цього року разом зі своїми викладачами опановували тонкощі дистанційного навчання, не матимуть труднощів із поверненням до звичайного режиму, а також готові до посилення карантину.

А тим, хто лише вливається до університетської родини, ми допоможемо адаптуватися. З 11 по 13 вересня малими групами першокурсників зберуть представники інститутів та факультетів разом із головами студентських рад та детально проінструктують щодо освітнього процесу, проживання в гуртожитках тощо.

 

За потреби психологічну підтримку їм нададуть викладачі психологічного факультету.

ЗАВАНТАЖИТИ ПУТІВНИК СТУДЕНТА 

Дорогі першокурсники! Дякую за те, що обрали наш університет — переконаний, ви не пошкодуєте про свій вибір.

Щиро вдячний за роботу викладачам, працівникам, які відповідно до своїх обов’язків забезпечують безперебійну роботу університету, незважаючи на всі виклики. Знаю, що всі разом ми пройдемо й випробування пандемією.

Зичу всім успіхів у новому навчальному році!

Бережіть себе й оточуючих!

Зі щирою повагою — ректор Олександр Черевко


Джерело: cdu.edu.ua
Сайт Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького