Hовини

Дорога університетська громадо!

Щиро вітаю всіх зі світлим Христовим Воскресінням!

Цього року Великдень ми відзначаємо в особливих умовах. Змінився звичний плин життя. Ми ізольовані одне від одного, від батьків, друзів, від наших студентів. Але кожен із нас мобілізував свої знання, зусилля і можливості, щоб організувати освітній процес, забезпечити функціонування університету. Знаю, що це непросто. Але щодня переконуюсь, що ми успішно долаємо виклики. Молодше покоління викладачів впевнено застосовує дистанційні технології в навчанні студентів, старше покоління — наполегливо їх опановує, але не втрачає зв'язок зі своїми студентами. А студенти і вчаться, і встигають паралельно демонструвати свої таланти, і займаються суспільно корисною діяльністю: закликають охороняти довкілля, дотримуватися правил карантину, беруть участь в благодійних та волонтерських акціях. Тож маю достатньо підстав пишатися своїм колективом.

У ці дні хочу подякувати тим, завдяки кому не втрачаємо надію і віру, що все буде добре. Це медичні працівники, які нині заходяться на передовій у боротьбі з коронавірусом. Це всі ті, хто долучається до благодійності і допомагає Україні впоратися з бідою. Дякую й нашим захисникам, які виконують свій обов’язок в зоні ООС і боронять наше мирне сьогодення. Нехай Господь благословляє вашу працю, береже вас і ваші родини!

Напередодні найвеличнішого свята православного календаря, свята, що символізує перемогу добра над злом, життя над смертю, хочу побажати нам всім Божої милості. Згадаймо, що саме в ці дні віра дозволила послідовникам Христа перемогти відчай і побачити світле Христове Воскресіння. І ми не маємо права на зневіру!

Тож зичу нам усім віри в Господа, в себе та в Україну!

Нехай наші серця повняться любов’ю до ближніх і надією на те, що всі випробування ми витримаємо!

ХРИСТОС ВОСКРЕС!

Ректор Олександр Черевко
Джерело: cdu.edu.ua
Сайт Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького