Hовини

Наш ННІ активно долучився до конкурсу читців поезії Тараса Шевченка, який проходив 11 березня 2020 р. у стінах ЧНУ ім. Б. Хмельницького. Кожен учасник мав свою особливість і у виконанні, і в сприйнятті творів Великого Кобзаря.

Справді талановито уривок із поеми «Гайдамаки» продекламував студент 1-А групи Сергій Криворучко. Кожне промовлене слово, кожна зміна інтонації, кожен жест демонстрували те, наскільки близько до душі йому цей твір.

Гаган Ревека (1-Б курс), як майстер українського слова, уміло продекламувала вічну поезію "І мертвим, і живим, і ненародженим...". Ревека щиро та емоційно висловила заклик щодо єдності нашої нації. Зауважимо, що не тільки краса виконання, а й природний український дівочий магнетизм переконував у актуальності ідеї.

Сповненим внутрішнього болю та переживань був виступ студента 1-А групи Опаріна Іллі. У його виконанні вірш «Мені однаково» став віковим меседжем до кожного з нас: «Україна понад усе».

Надзвичайно ніжно та водночас трагічно прочитала вірш «Хустина» студентка 1-А групи Гоцман Наталія. Вона настільки перейнялася подіями твору, що збоку здавалося, ніби їй довелося самій усе це пережити, — так емоційно прозвучав він.

Майстерно твір «Подражаніє 11 псалму» прочитав Богун Максим, староста групи 1-Б. Він, із притаманним спокоєм і рівновагою, зміг не тільки підняти важливу проблему, але і справити чудове враження як на глядачів, так і на журі.

Капустинська Іванна, студентка 1-В групи, пройнялася проблемою твору «Гайдмаки» і розповіла уривок «Гомоніла Україна». Із вуст тендітної дівчини він зазвучав ще більш трагічно та серйозно.

Неможливо передати словами яскравість і емоційність виступу Максима Попова, студента 2-Б групи. Він як справжній історик обрав твір «Тарасова ніч» і розповів його з таким запалом, з такою майстерністю, що аудиторія замовкла та уважно слухала кожне слово. Його було неможливо не слухати! Тому й не дивно, що він виборов перше місце.

Останнім виступив Кузьменко Ярослав, студент 1-Б групи, із уривком із поеми «Кавказ». Актуальність твору, емоційність і талановите виконання змусили глядачів знову замовчати та замислитися над проблемами буденності.

Паралельно було визначено переможців конкурсу відеопоезій "Шевченкіана-2020". 1 місце та премію отримав Максим Попов. 3-є місце зайняв Ярослав Кузьменко. Вітаємо наших талановитих студентів!  

Відеороботу Максима Попова можна переглянути за посиланням: https://drive.google.com/file/d/1mWU1HcIfdcL2EqWBI7xcMBiH_OFE-pZF/view

 

 

 

Г

Гаган Ревека, студентка 1-Б ,

Гоцман наталія, студентка 1-А