Hовини
20 лютого 2020 року вся Україна вшановує пам'ять загиблих Героїв Небесної Сотні та пригадує події, що вже стали державною історією, якою варто пишатися. Небесна Сотня пожертвувала своїми життями задля кожного з нас.
Випускники нашого інституту, які брали участь у подіях Майдану в Києві та Черкасах у лютому 2014 р., провели зустріч зі студентами ННІ міжнародних відносин, історії і філософії та ННІ природничих та аграрних наук. Анатолій Запорожець, Василь Дунаєвський та Ярослав Платмір поділилися своїми спогадами, а також власним баченням тих подій.
Півтори години емоційного спілкування пролетіли за лічені миті.  
 
 
"Щороку повертаючись до подій зими 2013-2014 рр. лювлю себе на думці, що не можу називати це Євромайданом чи Революцією гідності, як-то пафосно називають політики, я пам’ятаю “Зиму, що нас змінила”.
Змінила свідомість, відношення до себе, свого оточення, моральних, культурних і релігійних авторитетів. Змінила сприйняття України у світі. Проявила в людях кращі риси (дружбу, жертовність, взаємодопомогу, відданість ідеї) і гірші (підлість, продажність, невігластво, жорстокість). Показала, що в Україні, яку розділяють політичні “лідери”, за політичним, мовним, релігійним принципом є громадянське суспільство, об’єднане як і сотні років тому довкола єдиного бажання – свободи вибору. 
 Це право ми відстояли, заплативши велику ціну, і не можемо забувати тих, хто віддав життя і здоров’я за незалежність України. 
Сьогодні боротьба продовжується з ворогом внутрішнім, корупцією та криміналом, тупістю та неосвіченістю, невіглаством та байдужістю. У цій війні немає кордонів чи фронтів, вона у наших головах. Лише щоденна боротьба у намаганні стати кращими зробить нас великою нацією, а Україну - величною країною" - зазначив Анатолій Запорожець.