Hовини

«Тиждень відкритих дверей» – це вже традиційний захід для ННІ міжнародних відносин, історії та філософії, у рамках якого вступники мають змогу отримати необхідну інформацію про навчання в Інституті та зробити перший крок до своєї освіти в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького. Особливо корисний він для абітурієнтів, які ще не визначилися з вибором майбутньої професії або мають сумнів щодо того, з якою саме сферою діяльності пов’язати своє життя.

30 жовтня 2019 р. у рамках «Тижня відкритих дверей» 30 учнів 12-ти районів Черкаської області відвідали наш Інститут. Майбутні абітурієнти завітали до нас разом з методистом КЗ «Черкаського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Черкаської обласної ради» (і, що особливо приємно, випускником історичного факультету ЧНУ) Юрієм Васильовичем Баглюком.

Учні зустрілись з директором Інституту, доктором історичних наук, професором Н. І. Земзюліною та заступником директора з навчально-методичної роботи, завідувачем кафедри всесвітньої історії та міжнародних відносин, кандидатом історичних наук, доцентом С. І. Гальченко. Вони представили заклад, його історію і можливості, розвиток матеріально-технічної бази, соціально-побутові умові, які створені для студентства. Розповіли про перспективи навчання в Інституті, поінформували щодо спеціальностей (в тому числі і нової спеціальності – «Міжнародні відносини») та спеціалізацій Інституту, можливостей здобуття подвійного диплому (за програмою обміну в Європі), а також стажування в університетах-партнерах.

Інформативну екскурсію Музеєм археології ННІ міжнародних відносин, історії та філософії для гостів провів студент другого курсу ННІ Максим Попов. Студентка другого курсу ННІ Віталіна Постоенко ознайомила дітей з експозицією музею Богдана Хмельницького. Разом відвідали кафедру військової підготовки (єдину в Черкаській області). Слухач магістратури Інституту, випускник кафедри військової підготовки Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Борис Канюка цікаво розповів про умови і специфіку навчання на кафедрі. Дмитро Онищенко студент третього курсу ННІ організував і провів для гостей захоплюючу екскурсію Музеєм українського рушника університету.

Доцент кафедри всесвітньої історії та міжнародних відносин Т. В. Терещенко ознайомила відвідувачів з інфраструктурою ННІ, розповіла про переваги навчання в Інституті, особливості наукової та громадської діяльності, відповіла на їхні запитання.

Загалом зустріч промайнула швидко та залишила дуже багато позитивних вражень. Сподіваємося, вона стане корисною учням і вмотивує їх повернутися до нас, в якості студентів, у наступному навчальному році.

Тетяна Терещенко, заступник директора з наукової роботи