Hовини

24 вересня відбулося перше засідання генеалогічної студії в 2024/25 навчальному році.

Обговорювали надзвичайно цікаву тему, присвячену генеалогії в широкому розумінні – «родовід людини».

Засідання відкрила наукова керівниця студії Лариса Лисиця, розповівши присутнім про роботу і структуру студії. Продовжила вступну частину новообрана голова генеалогічної студії – студентка 4-Б курсу Єлізавета Боровик.

Відстань не стала перепоною для зустрічі, котра об’єднала багато людей як в офлайн, так і в онлайн форматах.

Із першою доповіддю онлайн виступив студент 2 курсу Олексій Лізунков, який розповів про припущення різних науковців про еволюцію людини. Доповідач проаналізував погляди Анаксагора, Арістотеля, Ліннея, Каверзнєва, Ламарка, Енгельса.

Обговорювався також антропогенез та хронологія еволюції людини від перших гомінід до сучасної людини студентом 3-А курсу Ростиславом Малим.

Не міг пропустити це засідання колишній голова студії, випускник ЧНУ, а нині студент магістратури Національного університету «Києво-Могилянська академія» Василь Лук’яниця, який дистанційно розповів про особливості програми «Археологія» в Києво-Могилянській академії і про погляди на антропогенез провідного фахівця з кам’яної доби України Л. Залізняка.

Зрештою, останню доповідь Єлізавета Боровик присвятила ключовим фактам біографії діяча XIX ст. Е. Геккеля і його баченню антропогенезу людини.

Засідання закінчилося, як завжди, цікавими і довгими дискусіями про питання виникнення людини.

Наступна зустріч нашої студії обіцяє бути ще більш продуктивною та цікавою: анонсуємо тему «Генеалогія моєї сім’ї».

Єлізавета Боровик,

голова генеалогічної студії