Hовини

В ННІ міжнародних відносин історії та філософії відбувся міжкафедральний  науковий семінар на тему: "Аграрна історія України ХІХ - першої половини ХХ ст. в науковому виданні "Український селянин".

Говорили про  важливість наукових досліджень в аграрній сфері, їх актуальність і необхідність для розуміння процесів не лише економічної історії, а й для розуміння впливу аграрних перетворень в царині суспільних відносин. В дискусії взяли участь проф. Морозов А.Г., Присяжнюк Ю. П., Корновенко С.В., Івангородський К.В., доц. Захарченко М.В., викл.Касян А.І.

Особливо цікавими були тези польського науковця, аспіранта Черкаського національного університету спеціальності 032 " Історія та археологія" Яцика Гоцловські, який відзначив унікальність  наукового видання та вказав на динаміку аграрних досліджень.

Модерувала засідання директорка ННІ міжнародних відносин історії та філософії проф. Земзюліна Н.І., яка привітала присутніх з виходом чергового номеру " Український селянин" та  запропонувала продовжити дискусію на Всеукраїнській науковій конференції "Соціокультурний простір України другої  пол.ХІХ-першої  третини ХХ ст: селянський світ", яка запланована на 16 травня 2024 року. в ЧНУ ім. Б. Хмельницького.