Hовини

З нагоди ювілейного Дня працівників архівних установ у Черкаському державному архіві відбулося урочисте засідання.

24 грудня1993 року Верховна Рада України ухвалила Закон «Про Національний архівний фонд і архівні установи».  Державний архів та університет поєднують давні партнерські відносини не лише в суто нормативній площині. Студенти університету спеціальностей «Історія» (014, 032) понад 25 років проходять виробничу практику в стінах установи. Директорка ННІ міжнародних відносин історії та філософії  Наталія Земзюліна від  імені ректора Черкаського національного університету Олександра Черевка привітала та вручила Подяку колективу ДАЧО та особисто директорці Тетяні Клименко за багаторічну співпрацю в підготовці фахівців в галузі Історії та партнерські відносини між державними закладами.

Сьогодні Національний архівний фонд України становить 82,7 млн одиниць зберігання та одиниць обліку, збереження якого забезпечують понад 3,7 тис. працівників, які працюють у близько 1900 архівних установах.

Державний архів Черкаської області — це сучасний заклад, який володіє інформаційним ресурсом, що має неоцінення історичне, наукове і культурне значення. Колектив працює над створенням всебічного доступу до архівних документів за допомогою різних каналів комунікацій, у режимі онлайн та офлайн. (Про оцифрування архівних документів, які зберігаються у Державному архіві Черкаської області)

Архівісти України виконують важливу суспільну справу, дбайливо піклуючись про історичну пам’ять українського народу та забезпечуючи нерозривний зв’язок минулого, сьогодення та майбутнього.

З нагоди свята  ЦДАВО України  представляє виставку документів «Перші представники незалежної України. Дипломатичні паспорти доби боротьби за державність (1917–1921) у фондах ЦДАВО України».


                                                                                                                                                                                  Джерело: cdu.edu.ua