Hовини

17 травня 2023 р., у межах реалізації освітньо-професійних програм спеціальності 014 Середня освіта (Історія) бакалаврського та магістерського ступенів, для здобувачів вищої освіти, було прочитано гостьову лекцію на тему «Компетентнісний підхід в НУШ: як вчитель може сприяти розвитку особистості учня/учениці». Запрошений лектор – вчитель історії, спеціаліст вищої категорії, учитель–методист, Заслужений вчитель України, заступник директора з навчально-виховної роботи Городищенського економічного ліцею, випускниця ЧНУ Олена Бурлака.

У своєму виступі Олена Вікторівна зупинилась на аспектах компетентісного навчання історії в школі, його перевагах та викликах в інформаційному середовищі. Окремий акцент було приділено специфіці професійного зростання та саморозвитку сучасного вчителя історії. Висвітлені лекторкою питання викликали жваву дискусію в студентської аудиторії.

У кінці зустрічі Олена Вікторівна провела презентацію нового підручника з історії для 6 класу, який рекомендовано Міністерством освіти і науки України для НУШ (Історія України. Всесвітня історія : підручник для 6 класу закладів загальної середньої освіти / І. Щупак, О. Бурлака, Н. Власова, І. Піскарьова. Київ: «ОРІОН», 2023).