Hовини

На базі Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького відбудеться 19 – 20 квітня 2023 року XII Всеукраїнський симпозіум з аграрної історії (форма участі: дистанційна).

Тематичні напрями:

— аграрна історія як результат наукового осмислення: історіографія, джерелознавство, методологія історико-аграрних досліджень, політика пам’яті;

— етнокультурне буття, духовність і світогляд українського селянства;

— аграрна історія в іменах;

— аграризм: «селянський світ»/«селянська культура»; аграристські практики;

— селянство як об’єкт і суб’єкт суспільно-політичних, соціально-економічних та соціокультурних трансформацій від середньовіччя до постмодерну;

— сучасні проблеми екологічної та продовольчої безпеки людства за умов «ідеального шторму» і «мережі фортець»;

— постіндустріальні перспективи аграрного сектора, сільських населених пунктів та їх мешканців.

Учасники симпозіуму отримають сертифікат про участь.

Матеріали симпозіуму будуть опубліковані у чергових випусках збірників наукових праць«Український селянин» та «Вісник Черкаського університету. Серія історичні науки». Збірники включені до категорії Б «Переліку фахових видань України» та індексовані міжнародною наукометричною базою Index Copernicus.

Для участі в симпозіумі до 20 березня 2023 р. необхідно зареєструватися ЗА ПОСИЛАННЯМ
Статті, оформлені згідно з вимогами до публікацій у наукових фахових виданнях, необхідно надіслати не пізніше 15 квітня 2023 р. на електронну адресу Науково-дослідного інститут селянства та вивчення аграрної історії ЧНУ ім. Б. Хмельницького Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.. Оплата за публікацію відбуватиметься відповідно до публікаційної політики «Українського селянина» та «Вісника Черкаського університеті. Серія Історичні науки».
Скринька для листування: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Деталі ТУТ