Hовини

Сергій Ненада

7 грудня на Херсонщині під час виконання службових обов’язків загинули четверо поліцейських, серед них випусник історичного відділення 2006 року – Сергій Ненада, старший інспектор-кінолог Кінологічного центру поліції Черкаської області.

Поліцейські Черкаської області несли службу у складі зведеного загону на Херсонщині. На деокупованій території вони проводили стабілізаційні заходи: документували злочини російських військовослужбовців, виявляли місця захоронення, утримання та катування людей, викривали колаборантів, вилучали зброю і боєприпаси, розміновували населені пункти і позиції ворога.

7 грудня полійцейські вирушили на чергове завдання для перевірки інформації місцевих людей про залишений окупантами схрон. Спеціалізована оперативна група, кінолог та вибухотехнік на чолі із Михайлом Куратченком прибули до місця, де раніше були позиції ворога, неподалік села Федорівка.

Вони вилучили боєприпаси, вибухові речовини та зброю для знищення. І вже повертаючись, поліцейські потрапили у мінну пастку окупантів, яка привела в дію закопаний фугас, виготовлений із боєприпасів до крупнокаліберної артилерії.

Хлопці підірвалися на каскаді ворожих мін та боєприпасів.

Троє загинули на місці, один – помер у лікарні. За життя ще чотирьох поліцейських борються лікарі.

Весь колектив та студенство ННІ міжнародних відносин, історії та філософії співчуває рідним та близьким загиблих, схиляє голову у скорботі. Мужності та сил пережити втрату.