Hовини

10 травня 2022 року за співпраці Наукового товариства історії дипломатії та міжнародних відносин і Сухумського державного університету відбувся круглий стіл «Грузія та Україна: спільний європейський вибір», який також було проведено у межах відзначення 90-ліття університету. Захід був присвячений проблемі російсько-української війни. У ньому взяли участь грузинські та українські вчені, представники Сухумського державного університету та близько 50 українських наукових інституцій і закладів вищої освіти. Модерувала зустріч керівниця відділу міжкультурних комунікацій Сухумського державного університету, членкиня Правління Товариства професорка Індіра Дзаганія.

Учасників зібрання привітала Голова Правління Товариства професорка Ірина Матяш. Вона наголосила на важливості планування й активізації наукової співпраці між українськими та грузинськими колегами з метою подолання бар’єрів і міфів російської пропаганди та показу правди для всіх, хто перебуває в її полоні.

Участь у заході взяли члени Правління Товариства: професор кафедри міжнародних відносин та міжнародного права Київського університету імені Бориса Грінченка, Надзвичайний і Повноважний Посланник першого класу, доктор історичних наук Олександр Цвєтков; директорка Навчально-наукового інституту міжнародних відносин та національної безпеки Національного університету “Острозька академія”, докторка історичних наук, професорка Алла Атаманенко. Також долучилася членкиня Товариства – директорка Навчально-наукового інституту міжнародних відносин, історії та філософії Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, докторка історичних наук, професорка Наталія Земзюліна. Від партнерських організацій Товариства – Національного університету “Львівська політехніка” – слово мала директорка Інституту гуманітарних та соціальних наук, докторка політичних наук, професорка Ярина Турчин.

Під час зустрічі було висвітлено різні заходи, які проводяться Сухумським державним університетом із метою підтримки України та українців.

Вокальна студія «Voices» Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького привітала учасників круглого столу патріотичною піснею “Велична Україна”, запис якої можна переглянути за посиланням: https://youtu.be/LxcdRMZbScY

 

Джерело: https://sshdir.org.ua/kruglyj-stil-gruziya-ta-ukrayina-spilnyj-yevropejskyj-vybir/