Hовини

Сесія уже незабаром, і паніка серед студентів повільно, але впевнено наростає. Одні вже починають вмикати нагадування на опівніч, щоб викрикувати «Шара прийди!», другі — активніше ставлять лайки на сторінках викладачів у соцмережах, треті — спокійно (читати «тривожно») собі готуються до екзаменів.

Ми вирішили допомогти студентам Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, тому поспілкувалися з різними викладачами на тему сесії. Науковці дали рекомендації щодо відмінного складання їхніх дисциплін, розповіли, що їх дратує у студентах, а що, навпаки, дуже подобається. Щоб отримати цінні знання, які безперечно допоможуть пройти випробування під назвою «сесія» без нервів і перескладань, отримати шматочок позитиву у вигляді щирих побажань від викладачів, — читайте матеріали нової рубрики ЧНУ «Готуємося до сесії: як отримати відмінно».

Свої «секрети» розкрив доктор історичних наук, професор, викладач ННІ міжнародних відносин, історії та філософії Ігор Фареній.

За словами науковця, йому не доводилося бути суворим викладачем, адже у його роботі все прозоро й зрозуміло – викладач працює за методом «у стовпчик»:

«Якщо є робота під час навчання, то при завершенні семестру обов’язково буде результат».

Професор викладає спеціальні дисципліни, спрямовані на фахову підготовку історика, дисципліни з вузькотематичних проблем, спеціальні курси. На думку науковця, ці предмети є важкими для сприйняття і навчання, але студенти, на щастя, справляються.

Рекомендації, як отримати «відмінно» в Ігоря Анатолійовича:

1. Прагнути до знань і вмінь, а не до «відмінно».

«Вчитися на відмінно не можливо – це нехороша прикмета. Бажання студента завжди отримувати відмінні оцінки й складання ним всіх дисциплін на відмінно, свідчить про схематизм мислення. Справжній творчий студент повністю на відмінно не вчиться», — зазначає науковець.

2. Працювати протягом семестру.

«Треба розуміти, що я працюю за методом «у стовпчик». Робота протягом семестру впливає на кінцевий результат під час сесії, усе просто», — додає Ігор Фареній.

Обережно! Ні, не «обережно»… Цього разу викладача нічого не злить і не дратує у студентах:

«Таких прикрих випадків майже не було. Звичайно, інколи можу подумати, що якась поведінка студента неправильна, але це просто реакція, не злість і не дратування», — пояснює професор.

Побажання студентам:

«Зважаючи на ті умови, у яких ми зараз знаходимося, бажаю студентам насамперед міцного здоров’я, тепла в університеті і, звичайно ж, успішного навчання!»

 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького


Джерело: cdu.edu.ua
Сайт Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького