Hовини

 

Напередодні процедури попередніх захистів письмових (кваліфікаційних) робіт і перевірки їх у системі Unicheck Україна та з метою запобігання плагіату і текстових запозичень, 18.11.2021 р. о 13.00 відбувся онлайн-тренінг "Як підготувати кваліфікаційну роботу для перевірки в Unicheck" для магістрів 2 курсу ННІ міжнародних відносин, історії та філософії.

Тренінг провела голова Комісії з академічної доброчесності та корпоративної етики ЧНУ ім. Б. Хмельницького, к.і.н., доц. кафедри всесвітньої історії та міжнародних відносин Іржавська А. П.

Така практика була започаткована кафедрою всесвітньої історії та міжнародних відносин ЧНУ ім. Б. Хмельницького на початку 2021 р. з метою дотримання академічної доброчесності в навчальному процесі.

Онлайн-тренінг пройшов продуктивно, інформативно і цікаво: півторагодинне спілкування зі здобувачами освіти (магістрами); з'ясування причин академічного плагіату; порушення актуальних для них питань: "Які основні принципи академічної доброчесності?", "Як правильно оформити письмову роботу для перевірки в Unicheck?", "Як уникнути плагіату та текстових запозичень?", "Які є види плагіату?", "Як використовувати цитування?"; рекомендації та поради від відповідальних за перевірку письмових студентських робіт в Unicheck.

 

Доцентка кафедри всесвітньої історії та міжнародних відносин А. П. Іржавська