Hовини

Цікаво і змістовно пройшов тиждень історії у Черкаській загальноосвітній школі спортивного профілю № 34. Напередодні Дня захисника Вітчизни та українського козацтва на запрошення старшокласників відбулася відкрита лекція «Цивілізаційний вибір України: перспективи, переваги та ризики» доктора історичних наук, професора Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Анатолія Чабана. В ній взяли участь учні 10-х та 11-х класів, учителі школи, а також студенти навчально-наукового інституту міжнародних відносин, історії та філософії університету.

Особливий акцент  лекції був зосереджений на рівню цивілізованості українського суспільства в історичній ретроспективі та реаліях сьогодення, особливості історичних процесів становлення українського етносу,  державності Вітчини, що особливо актуально в наш час коли відбуваються бойові дії неоголошеної війни на Донбасі, анексія Криму, спроб політиків РФ заперечити ідентичність українців, існування незалежної суверенної України.

Під час лекції  розгорнулася жвава дискусія між старшокласниками та студентами університету. Студенти першого курсу ННІ міжнародних відносини, історії та філософії Ілона Пипченко, Ліза Кличко, Вадим Струнів та Руслан Євич поділися своїми враженнями про перші кроки навчання у виші, організації навчального процесу, життя і навчання, своєї участі у різноманітних заходах відзначення столітнього ювілею Черкаського національного, які днями відбулися в його стінах.

На завершення зустрічі було досягнуто домовленості про продовження співпраці між студентами та учнями, а чергову зустріч провести в аудиторіях ЧНУ, ознайомитися із навчальним процесом, побутом, організацією дозвілля студентів,  оновленими музеями вишу. 

 

ННІ міжнародних відносин, історії та філософії