Hовини

У понеділок 17 травня об 11.20 відбулося спільне засідання Полонійного центру та Україно-польського наукового історичного центру, приурочене до Дня науки та 100-річчя Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Студенти спеціальності 291 Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії та викладачі Навчально-наукового інституту міжнародних відносин, історії та філософії завітали до Полонійного центру Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Перед присутніми виступила кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри теорії та практики перекладу, директорка Полонійного центру ЧНУ Лілія Вікторівна Потапенко. Вона розказала про роботу Центру, наголосила на необхідності систематичного спілкування науковців, молодих дослідників; вказала на потребу забезпечення оптимального поєднання навчального процесу з підготовки фахівців, в тому числі спеціальностей 014 Середня освіта (Історія), 032 Історія та археологія, 291 Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії, з фундаментальними та прикладними науковими дослідженнями з проблем історії та міжнародних відносин, залученню слухачів до науково-дослідної роботи.

У ході зустрічі було обговорено перспективи розвитку подальшої співпраці між Центрами; розвитку партнерських стосунків з польськими науковими, культурними та дипломатичними осередкам; досягнуто домовленості про продовження практики проведення спільних заходів для студентів та викладачів.

Одним з головних завдань Полонійного центру є надання бібліографічної допомоги студентам і викладачам у доборі теоретичного та практичного матеріалу в галузі полоністики для виконання наукових робіт. Виходячи з цього, пані Лілія передала Україно-польському науковому історичному центру Навчально-наукового інституту міжнародних відносин в дар півтора десятки унікальних книг польською, українською та англійською мовами. Вони не лише стануть окрасою бібліотеки Україно-польського наукового історичного центру, а і, безумовно, надихнуть на подальший науковий пошук, спонукають студентів, аспірантів і викладачів до розробки нових актуальних тем, присвячених, в тому числі, українсько-польським відносинам.

 

Тетяна Терещенко, заступниця директора з наукової роботи