Hовини

11 травня 2021 викладачі кафедри всесвітньої історії та міжнародних відносин долучилися до травневих вебінарів Clarivate (Clarivate Analytics – компанія що відбирає, аналізує та надає якісну інформацію для науковців, викладачів, видавців, бібліотекарів, медиків, працівників патентних відомств, фірм ринку, управлінців тощо).

Прослухали лекцію «Нові можливості нового інтерфейсу Web of Science Core Collection». Ознайомилися з ресурсами і новими можливостями Web of Science (до 2014 Web of Knowledge) – платформи, на якій розміщено бази наукової літератури і патентів.

В інтерактивному режимі поговорили про те, як користуватися ресурсом. А саме, шукати документи за певною темою, використовувати символи скорочення та заміни і оператори пошуку, редагувати запит, аналізувати отримані джерела (де надруковано, які установи більш впливові тощо); зберігати результати, в тому числі, обрані для публікацій видання; зберігати історію пошуку та налаштувати повідомлення про появу нових документів за темою або цитувань робіт;  формувати список відмічених публікацій.

 

Лекція допомогла усвідомити, наскільки база даних Web of Science (завдяки всебічному охопленню) стала незамінним ресурсом для вивчення науки, техніки та знань і, що без неї сьогодні, мабуть, неможливі прориви в науці.

 

Тетяна Терещенко,

заступниця директора з наукової роботи