Hовини

Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради інформує про заходи з нагоди Дня пам’яті і примирення та 76-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні у Черкасах.

8 та 9 травня черкасці вшановуватимуть учасників та жертв Другої світової війни.

Через карантинні обмеження масових урочистостей не планується, проте тематичні заходи відбудуться у різних локаціях міста.

Традиційно 8 травня, у день Пам’яті та примирення, на пагорбі Слави з 22:40 по 23:01 відбудеться акція «Перша хвилина миру».

9 травня о 10:00 від площі Слави пройде хода з покладанням квітів до пам’ятних знаків та меморіального комплексу на Пагорбі Слави.

Біля обласного краєзнавчого музею з 10:00 до 13:00 у цей день буде організована низка тематичних локацій: різноманітні виставки художніх робіт, присвячених військовій тематиці, музейних експонатів тих часів, фотозони та майстер-класи.

Також біля музею буде розміщений так званий «відкритий мікрофон», де черкасці зможуть поділитись своїми історіями, спогадами та думками про війну.

9 травня о 16:00 на Центральному стадіоні міста відбудеться Чемпіонат України з футболу серед команд ліги АТО на Кубок захисників України «Черкаські козаки АТО» — «Прикордонник» ДПСУ м.Київ.

Організатори заходів закликають дотримуватись усіх карантинних обмежень: маскового режиму та безпечної дистанції.

 

Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Джерело: cdu.edu.ua
Сайт Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького