Hовини

1-29 липня студенти інституту міжнародних відносин, історії та філософії, спеціальності міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії, відвідали літні курси польської мови та культури на базі програми NAWA у м. Вроцлав (Польща). Протягом чотирьох тижнів стажери вивчали польську мову та культуру на лекціях Вроцлавського університету.

Окрім навчання, на стипендистів чекала насичена культурно-просвітницька програма, в ході якої вони відвідали багато цікавих місць як у Вроцлаві, так і за його межами. Проживали студенти в затишних гуртожитках, харчувалися в закладі, який розташований на базі Ботанічного саду університету. За відвідування та активну роботу на заняттях, стипендіати програми NAWA мали змогу отримати стипендію в розмірі 500 злотих.

Окрім українських студентів, на курсах були слухачі аж з 19 країн. Завдяки різноманітним заходам, що проводили організатори після занять, представники з різних держав могли краще познайомитися не лише між собою, а й країною, яку вони репрезентували. Так на «Вечорі культур» можна було дізнатися про звичаї та традиції інших народів світу, а на «Шоу Талантів» можна було побачити цікаві виступи, серед яких був і номер з участю наших студенток, що виконали українську пісню.

Курс пройшов успішно, студенти отримали багато позитивних вражень, знайомств та знань.  По закінченню курсу слухачі отримали стипендію та сертифікат про рівень знання мови.

 

Олександра Тарасова,

студентка 3-В