Hовини

18-19 квітня Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького уже 21 рік поспіль гостинно приймав учасників Всеукраїнської конференції молодих учених «Актуальні проблеми природничих і гуманітарних наук у дослідженнях молодих учених «Родзинка».
Як відзначив у вітальному слові ректор Черкаського національного, доктор економічних наук, професор Олександр Черевко, добра слава про цей науковий захід поширилася далеко за межі України, що дозволяє йому без жодного сумніву вважатися науковою подією міжнародного рівня. Дійсно, географія учасників цього року охопила не лише провідні заклади вищої освіти великих міст України — Києва, Харкова, Одеси, Донецька, Львова, Полтави, Дніпра, але і наукові центри інших держав.

Цікаві доповіді представили молоді учені з Гомельського державного університету імені Франциска Скорини, Азербайджанського університету туризму і менеджменту, Молдавської Економічної Академії, Міжнародного Незалежного Університету Молдови, Бакинського державного університету.

ННІ історії і філософії взяв активну участь в цьогорічній конференції. У ході пленарного засідання виступив дійсний член Української академії історичних наук, доктор історичних наук, професор Анатолій Морозов, який поділився враженнями від експедиції до храмового комплексу Гебеклі-Тепе — найстарішої культової споруди у світі. До оргкомітету надійшло понад 70 тез від студентів історичних спеціальностей. Усі матеріали опубліковані у відповідному збірнику конференції. В ході секційних засідань (Історія України, Всесвітня історія, Філософія) визначилися найкращі доповідачі, яким було вручено грамоти.

 
Із використанням матеріалів і фото cdu.edu.ua