Hовини

Уже традиційно у День Державного Прапора України в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького урочисто підняли синьо-жовтий прапор.

Український стяг замайорів над Університетською площею.

Цю почесну місію виконали перший проректор Василь Мойсієнко та голова студради університету Каріна Вовченко. У вітальному слові з нагоди одного з найбільших українських свят Василь Миколайович зазначив:

— Та традиція, яку ми зараз відтворили, була запроваджена у 2009 році президентом Віктором Ющенком. Фактично з 2009 року на всіх площах міст і сіл України ми підіймаємо жовто-блакитний стяг — наш державний Прапор.

У місті Черкаси групою тепер уже ветеранів-державників Михайлом Ґедзьом, Володимиром Зеленьком, Петром Кучою та іншими жовто-блакитний прапор вперше був піднятий у 1990 році перед драматичним театром, за що сміливці постраждали від режиму.

Боротьба за наші державні символи продовжується і сьогодні. Зараз триває російсько-українська війна. Ворог зазіхає не тільки на наші життя, свободу, територіальну цілісність. Він знущається і над символами нашої держави, передусім прапором.

Ми переживаємо дуже складний період, але маємо розуміти, що перемога за нами, тому що за нами правда.

Колектив вшанував хвилиною мовчання усіх, хто загинув у боротьбі за нашу Незалежність, хто залишив краплину крові на жовто-блакитному прапорі.


Джерело: cdu.edu.ua
Сайт Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького