Hовини

Напередодні Дня українського добровольця у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького відбулася зустріч студентів та викладачів із бійцями Третьої окремої штурмової бригади.

Військові з позивними «Бик», «Індик» і «Студент» розпочали спілкування з виконання Молитви українського націоналіста, щоб засвідчити пам’ять про полеглих побратимів і рішучість до подальшої боротьби. Студенти натхненно промовляли Молитву разом із захисниками.

Учасники зустрічі з перших уст змогли почути розповідь про устрій, традиції та звичаї відомого військового підрозділу та про події, які відбуваються зараз на війні. Поговорили й про те, чим у тилу можна допомагати фронту.

Військові розповідали студентам про власний бойовий шлях.

Вражаючою була історія військового з позивним «Студент», який пережив клінічну смерть і, попри все, продовжує служити у лавах Збройних Сил України.

Усі ставили питання гостям і отримували чесні відповіді.

Також військові запропонували для охочих пройти тижневий вишкіл у 3-й штурмовій бригаді, щоб спробувати свої сили.

На завершення заходу хлопці подякували всім, хто прийшов на цю зустріч і кому небайдужа доля рідної країни. Студенти Черкаського національного університету довго не відпускали гостей: фотографувалися, розпитували та дякували за те, що мають змогу спокійно навчатися і жити на своїй землі.


Джерело: cdu.edu.ua
Сайт Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького