Hовини

Студенти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького розпочали навчальний рік у польському закладі освіти за програмою міжнародного семестрового академічного обміну.

Цьогоріч Єлизавета Яременко, Юлія Клименко, Вадим Струнін, спеціальність «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії»; Світлана Бодненко,  спеціальність «Автоматизація і компютерно-інтегровані технології»; Ілона Городінська, Вікторія Поліщук, Софія Яременко, Ірина Сікірда, спеціальність «Германські мови та література (переклад включно) перша мова» розпочали семестрове стажування в Університеті Яна Длугоша у Ченстохові.

Новий 2023/2024 навчальний рік в Університеті Яна Длугоша в Ченстохові розпочався з 53-ї Церемонії інавгурації академічного року. (Із 01 червня 2023 року університет змінив назву на Університет Яна Длугоша в Ченстохові та отримав статус класичного університету (раніше був Гуманітарно-природничий університет Яна Длугоша)).

ЧНУ ім. Богдана Хмельницького на урочистостях представляв професор кафедри всесвітньої історії та міжнародних відносин Євген Сінкевич та студенти-стажисти.

Ректор Олександр Черевко привітав польських колег із початком нового навчального року:

— Ми цінуємо багаторічні партнерські стосунки, які започатковано між нашими закладами в 2016 році. За цей час науковці та студенти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького неодноразово відвідали Університет імені Яна Длугоша. Цьогоріч наші студенти в черговий раз приїхали у ваш університет для семестрового навчання за програмою академічного обміну. Ми радіємо разом із ними, адже бачимо на практиці принцип програми академічної мобільності. Від колективу Черкаського національного університету висловлюю особливу вдячність та привітання ректору університету, доктору хабілітованому, професору Анні Випич-Гавронській. Також дякую відділу міжнародного співробітництва, за допомогу в реалізації академічного обміну студентів. Студентам щиро бажаю, щоб цей навчальний рік став для вас стартом до нових знань та досягнень. Тож власними успіхами, креативністю, ініціативністю помножуйте славу своєї альма-матер. Шануйте багаторічні університетські традиції, творіть нові, навчайтеся сміливо, інтенсивно і відповідально! Попри ті надскладні умови, в яких ми сьогодні опинилися, ми продовжуємо навчати і працювати. Користуючись нагодою, вкотре уклінно дякую польському народу за підтримку України!

Джерело: cdu.edu.ua