Hовини

У межах заходів Інтерактивної просвітницької платформи студенти завітали у Черкаський художній музей на персональну виставку Севастяни Федоренко «Vita – тональність».

Художниця займається абстрактним живописом, розписом кераміки й інтер’єру, вивчає філософію мистецтва і символу. Член Національної Спілки художників України з 2021 року.

Атмосфера виставки завжди розкривається  у безпосередній присутності, художнє бачення автора – у діалозі на творчій зустрічі.

Тим більше, коли є можливість почути думки про особливості становлення його мистецького почерку  від художників-вчителів, мистецтвознавців, арт-кураторів.

Що таке абстракціонізм і якою є його природа? Як створювали новий світ образів перші абстракціоністи? Як через абстрактне, уявне можна виразити конкретне, дійсне? Як філософія життя та інтуїтивізм впливають на творчу концепцію і формування індивідуального стилю? На вивчення цих питань надихнула виставка Севастяни.

Дякуємо художниці за життєствердні образи, можливість доторкнутися до прекрасного й отримати натхнення у цей непростий час.

Більше фото за посиланням: https://flic.kr/s/aHBqjACuGg 

Центр візуальної культури і соціальних практик