Hовини

У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького відзначили учасників російсько-української війни.

Акція відбулася за ініціативи всеукраїнської громадської організації «Український опір. Ветерани АТО та волонтери».

В університеті зібралися батьки загиблих у 2022 році випускників — Володимира Ходаківського (ННІ економіки і права), Євгенія Кучугурного, Олексія Семенюка (ННІ міжнародних відносин, історії та філософії).

Вони зустрілися зі студентами нинішніми у «Музеї Богдана Хмельницького».

У«Музеї історії університету» представник громадської організації, ветеран АТО і волонтер Олександр Кириченко вручив нагрудні знаки «Воля або смерть» рідним загиблих — Валентині Кучугурній, Наталії Ходаківській, Миколі Семенюку.

— Хочеться, щоб ця жертва не була даремною, щоб ми всі пам’ятали полеглих. І якнайшвидшої перемоги! — звернулася до присутніх мама Володимира Ходаківського Наталія. Дочекатися всім перемоги побажав і Микола Семенюк, батько Олексія.

За відданість та допомогу ЗСУ нагородили волонтерів Євгенію Боршківську та  Григорія Константинова. Відзначили і ректора ЧНУ ім. Б .Хмельницького Олександра Черевка та помічника ректора з питань комунікацій Андрія Касяна.

Перший проректор університету Василь Мойсієнко наголосив, що в університеті постійно підтримують зв’язок із рідними загиблих та бережуть пам’ять про тих, хто віддав за Україну своє життя.

Усі учасники вклонилися загиблим біля меморіальної стели «Місце шани та вдячності».

Нагадаємо, на військовій службі перебувають 12 працівників університету та 21 студент.

Детальніше — у сюжеті ТК «Ільдана»:

 

Джерело: https://cdu.edu.ua/