Hовини

Наукові співробітниці Центру ґендерних досліджень і комунікацій ННІ міжнародних відносин, історії та філософії (Зоя Шевченко, Оксана Пушонкова) взяли участь у тренінгу «Ґендерна чутливість в умовах військових дій та викликів», який відбувся 19 листопада 2022 року на базі Приазовського державного технологічного університету.

Захід проводила Тетяна Вейдер – кандидатка наук з державного управління, бізнес-тренерка міжнародних програм IOM, GIZ, CARITAS, UNISEF, UNDP, USAID, НААУ та Ради Європи.

Тренінг був присвячений висвітленню проблематики  ґендерної дискримінації, сексизму та порушенню прав людини, що є безумовно важливим та актуальним під час війни.

Захід зібрав представниць різних професійних кіл та надав можливість дискутувати з питань ґендерної рівності, ґендерної чутливості, ґендерної культури, ґендерної дискримінації, ґендерних стереотипів тощо з позицій власного досвіду, набутого у мирний та у воєнний час. Згадували головні документи з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків й аналізували їхнє практичне втілення в українському соціокультурному просторі.

Особливу увагу організаторки заходу звернули на проблему сексуального насильства як воєнного злочину.

Завершився тренінг окресленням перспектив подальшої співпраці.

Зоя Шевченко