Hовини

Дорогі друзі, колеги!

Дозвольте привітати вас із Днем працівника дипломатичної служби України!

Робота на дипломатичній ниві - це іспит, який треба перескладати щодня. Іспит на патріотизм, відданість своїй справі, послідовність в обстоюванні національних інтересів та готовність гідно зустрічати на цьому шляху труднощі, на які так багате повсякденне життя дипломата.

Відзначаючи 103-ту річницю української дипломатії, ми оглядаємося на величний шлях, який долали  українці у набагато складніших історичних обставинах. Вам відомі імена наших земляків, що  доклали зусиль до створення самого інституту української дипломатичної служби. Це уродженці Черкащини Федір Матушевський, Федір Швець, Андрій Яковлів, Сергій Шелухін.

Будьте гідні їх пам'яті та того високого стандарту, який встановили найкращі дипломати України. Вони заклали фундамент української державності на міжнародній арені.

Ваше завдання - зміцнювати на цьому фундаменті сучасну, спрямовану у майбутнє, активну українську дипломатію, до якої прислухаються, яку поважають, яку сприймають як перспективного партнера.

Дипломатична служба складна, відповідальна , небезпечна але надзвичайно необхідна особливо сучасній Україні, що знаходиться в стані війни!

Частим є посилання на відомий вислів: «Коли мовчать дипломати, говорять гармати», та навпаки. В нашому випадку це означає, що питання миру в нашій країні  потрібно вирішувати всіма можливими для українців шляхами.

А головне, слід йти шляхом побудови успішної країни!

Для  реалізації Українській державі потрібна творча, ініціативна, професійна і цілеспрямована молодь.  Від вашої громадянської позиції, відповідальності, важкої  повсякденної праці і залежить успіх країни та ваш особистий.

Зичимо вам доброго здоров'я, наснаги і професійних здобутків.

                                                                                 Дирекція ННІ міжнародних відносин історії та філософії