Hовини

В Черкаському національному університеті, за підтримки Центру гендерних досліджень, в рамках роботи Соціогуманітарної лабораторії ННІ міжнародних відносин історії та філософії   28 листопада відбулась інтерактивна зустріч «Ескапістські практики і сучасна культура спілкування». Координаторка проекту доц. Пушонкова О.А, запросила студентів різних підрозділів ЧНУ, митців  Черкаського обласного Художного музею. Учасники дізнавалися про зміст термінів «ескапізм» і «прокрастинація» та їх історико-культурні проекції. Розглядали форми сучасного ескапізму від «уникнення» та «ігнорування» до активної «боротьби за розширення зони комфорту».

Було розглянуто зв’язок ескапізму з проблемою тестування реальності та створення ілюзорних світів.  Спробували неупереджено дослідити критерії ескапістської поведінки та дізналися про творчий потенціал, закладений у кожній формі втечі, а головне – як його усвідомити і розкрити.

На зустрічі кожен мав можливість знайти відповідь на своє особисте питання, що саме заважає рухатись до певної мети? Спробували віднайти та розглянути ті почуття і переконання, які заважають приймати рішення і керувати своїм життям.

Візуальним супроводом заходу стали картини відомого Черкаського художника-філософа Олександра Шепенькова. Однією з важливих тем його творчості є буття людини у соціумі і погляд, як саморефлексія тих  залежностей, в яких ми різною мірою перебуваємо.  Саме через цей пильний погляд ми вчимося бачити світ інакше і взаємодіяти з ним.

 

Джерело: http://philosophy.ck.ua/vidbulas-interaktivna-zustrich-esk/