Hовини

Вітаємо нашу випускницю, нашу гордість, надзвичайно талановиту, тендітну, глибоку, мудру, Джаніту Шах із перемогою у Міжнародному чесько-українському фестивалі-конкурсі «Іскра» (ІІІ місце)!

Джаніто, не зупиняйтеся на досягнутому! Бажаємо Вам невичерпного натхнення та нових перемог!

Конкурсне відео можна переглянути тут.

Ось що розповіла Джаніта про своєрідний характер індійського танцю:

«Devi mantra – танець життя, присвячений богині Деві, котра є уособленням енергії жіночого божественного начала – Шакті. В індійському пантеоні вона відома як заступниця богиня-матір. Богині Деві властива рішучість, наполегливість у досягненні мети, непереможність. Вона створює і руйнує, проявляє смиренність і водночас непокору, володіє світлими добрими якостями і в той же час може проявити лють та навіяти страх, – і робила це богиня Деві, ясна річ, у танці.

В індійській культурі танець вважається вираженням душі, свого внутрішнього стану в його найвищій формі. Завдяки особливому відношенню індуїзму до мистецтва як втілення божественної краси в людині, танець часто прирівнювався до релігійних ритуалів.

Це дуже своєрідний досвід – виконувати такі медитативні танці, коли маєш чітко розуміти кожне слово мантри, яку танцюєш, кожен свій жест, погляд і найменший рух. Цей досвід особливий й натхненний».

Джаніта Шах закінчила бакалаврат філософського відділення Черкаського національного університету в 2014 р., отримавши диплом зі спеціальності «Філософія».

Будучи студенткою, працювала в громадській приймальні президента ПрАТ «Азот» Валентини Жуковської, далі в якості відповідальної за зв’язки з громадськістю приймала участь у громадському русі «За процвітання Черкащини».

Після отримання диплому вирішила йти працювати у сферу культури, вважаючи, що «осердя сучасних проблем у нашій країні – в гуманітарній кризі і розвивати культурні осередки насамперед потрібно в селі, в гущавині народності». З такими переконаннями повернувшись на «малу батьківщину», в с. Вільшана Городищенського району, Джаніта бере активну участь в організації різноманітних культурних заходів, друкується в місцевій пресі (альманах «Філософія серця»), танцює в сільському танцювальному колективі. Далі в 2016 р. стає завідувачкою музичним відділом, пише сценарії для різноманітних виступів, керує вокальним гуртком. У тому ж році засновує клуб екзотичного танцю «Мактуб».

2018 р. – виконує обов’язки художнього керівника двох хореографічних колективів (с. Шевченкове), а заодно пише сценарії для виступів, є ведучою культурних заходів, працює в місцевій бібліотеці.

2019 р. – служба в органах місцевого самоврядування (с. Вільшана), стає депутаткою Вільшанської селищної ради, успішно займається проектною діяльністю.

У 2020 р. – керівництво дитячим хореографічним колективом «Пектораль». Багато часу приділяє вдосконаленню техніки східного танцю. Приймає участь в різноманітних танцювальних конкурсах: 2018 р. – Міжнародний фестиваль-конкурс «Україна єднає світ» (м. Київ) (І місце в категорії екзотичного танцю); 2020 р. – Міжнародний чесько-український фестиваль-конкурс «Іскра» (ІІІ місце), Міжнародний фестиваль-конкурс «Талант року» (м. Вінниця) (чекаємо на результат).