Hовини

18 жовтня 2019 року в рамках засідання Асоціації керівників шкіл нового типу, що відбулося на базі Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, директори гімназій, ліцеїв, колегіумів Черкащини відвідали Навчально-науковий інститут міжнародних відносин, історії та філософії.

У ході зустрічі директорка ННІ професор Наталія Земзюліна розповіла про досягнення підрозділу, специфіку навчального процесу, нові можливості та перспективи навчання в Інституті.

Сьогодення висуває нові вимоги не лише до директора, колективу школи, а і до ЗВО, які готують педагогічні кадри, у зв’язку з чим змінюються їх роль, функції, компетенції й компетентності. Для впровадження в Україні нової моделі шкільної освіти немає готових рецептів, тому таким важливим є різний досвід і обмін ним між школою та ЗВО. Наталія Іванівна закликала до співпраці між середніми школами та Інститутом, накреслила шляхи, як така співпраця може бути ефективною, продуктивною, як для шкіл, так і для ЗВО.

 Професор, доктор історичних наук, завідувач кафедри археології та спеціальних галузей історичної науки Анатолій Морозов провів для гостей коротку екскурсію музеєм археології, сформованим викладачами й студентами ННІ міжнародних відносин, історії та філософі. Анатолій Георгійович охарактеризував особливості нинішнього етапу розвитку археологічної науки, окреслив напрями діяльності археологів Черкащини.  Згадав і про резонансні відкриття і, здавалося б,  про буденні польові експедиційні археологічні розвідки і розкопки. Підкреслив, що пізнання закономірностей розвитку давніх суспільств, їх економіки, соціальної структури та ідеологічних уявлень неможливе без археологічних знань.