Hовини

18 жовтня 2019 р. у рамках діяльності туристичного гуртка (керівник доц., к.і.н. Гальченко С. І.) відбулася поїздка студентів І і курсу ННІ історії і філософії до столиці нашої держави – м. Київ. У ході екскурсії студенти слухали захопливу розповідь екскурсовода про історичні події, визначні місця та видатних діячів Черкащини і Київщини.

Надзвичайно цікавим і пізнавальним для студентів стало відвідування Національного музею історії України у Другій світовій війні. Меморіальний комплекс музею сьогодні є всесвітньо відомим об’єктом історичної спадщини та невід’ємним складником архітектурного ландшафту Києва, який трансформувався на потужний науково-дослідний, освітньо-комунікативний та методичний центр, єдину музейну інституцію в Україні, яка висвітлює події Другої світової війни у глобальній площині.

Своїми враженнями від подорожі поділилася студентка І-В курсу Анастасія Луцик: "Ми відвідали Меморіальний комплекс "Національний музей історії України у Другій Світовій війні". З перших хвилин перебування на території музею нас вразила велич монументу Батьківщина-мати, який видно практично з будь-якого кутка Києва. Головний експозиційний музей розкрив перед нами всю історію Другої світової війни, історію перемоги в боротьбі з німецько-фашистськими загарбниками, показав всю жорстокість, з якою винищувався наш народ. Хрещатик та Майдан Незалежності – головні вулиці та площі міста. Ми насолодилися можливістю неспішно прогулятися Хрещатиком, відчули атмосферу міста. Ця подорож залишила приємний, незабутній слід, подарувала такі яскраві враження та позитивні емоції".