Hовини

19 вересня 2019 р. на території відбудованої резиденції Богдана Хмельницького відбулося символічне посвячення першокурсників ННІ міжнародних відносин, історії та філософії у студенти. Урочисту подію засвідчили ректор університету Олександр Черевко, крайовий отаман Черкаського крайового товариства Українського козацтва Віталій Чепелуха, генеральний директор національного історико-культурного заповідника «Чигирин» Василь Полтавець, проректор з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності Сергій Корновенко, директор ННІ міжнародних відносин, історії та філософії Наталія Земзюліна, науковці й гості конференції.

— Символічно, що ваша посвята в студенти відбувається на Чигиринщині — в краї, який століттями будить українців до національно-визвольної боротьби. Цей день стане шляхом вашого поступу до знань, до мудрості. Ваше завдання — вивчати свою історію, підтримувати те, що ми відбудовували по цеглинці. Адже робота з відродження нашої національної пам’яті триває. В архівах віднаходяться важливі документи, а в Суботові науковці шукають поховання Великого Гетьмана Богдана Хмельницького. Ми знаємо польську, імперську, радянську версію подій, пов’язаних із його смертю. Та нам важливо відновити реальну історичну правду.

Теплі побажання студентам висловили Віталій Чепелуха і настоятель храму Святих Апостолів Петра і Павла отець Василь.

Ректор вручив першокурсникам залікові книжки. Цього дня вони також відвідали історичні місця, пов’язані з Богданом Хмельницьким.


Джерело: cdu.edu.ua
Сайт Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького