Hовини

Студенти Інституту, які 19 вересня були на символічній посвяті, діляться своїми враженнями про захід.

Студент 1-А Тарас Макаренко: "Я мав честь бути присутнім на історичній події, як для мене – це точно, на посвяті у студенти. Все почалось біля резиденції Богдана Хмельницького. Нас вітали, як почесних гостей, бажали наснаги, успіхів, та розповідали, наскільки важлива це подія. Після урочистої частини, під час якої нам всім вручили заліковки, нам провели екскурсію стародавнім містом.

Все було дуже цікаво, але найбільшу увагу привернув таємничий камінь. За легендою, якщо загадати бажання, а потім доторкнутись до нього, то загадене стане реальністю. Вірити цьому чи ні, вибір кожного, але якщо одного дня я прокинусь мільйонером, то буду знати чому дякувати.

Потім нас привезли до Гайдамацького ставу, що в селі Мельники. Нас нагодували смачнющою кашею. А потім почалась частина, в якій групи представляли себе візитівками, а також показували художні номери.

Всі старались, боролись, хотіли, але, як завжди відбувається в такій атмосфері – перемогла дружба. Нам вручили солодкі призи, які ми з радістю з'їли дорогою додому.

А завершилась наша культурна програма саморобною дискотекою, але так як сили уже вичерпались, то студентів вистачило на 20 хвилин танців.

Посвята вдалась на славу, тепер я офіційно студент".

Студентка 2-А Віталіна Постоєнко: "Посвята у деякій мірі відрізнялась від традиційної, але так навіть краще, багато хто з різних областей і майже нічого не знають про Черкащину, а це вже було як ознайомлення.

Посвята у першокурсники пройшла у тих містах, де зароджувалось козацтво. Офіційна частина відбулася у першій козацькій столиці у місті Чигирин, де студентів вітав ректор, проректор, та дирекція нашого інституту. Наступною зупинкою був Суботів та Холодний Яр, власне де і було святкування. Головною вимогою було підготувати до посвяти свою визитівку (флешмоб, пісня і т.д.). Всі групи виконали це завдання на найвищою рівні, що навіть не можливо було вибрати переможця. Також до вітального слова запросили і представників студентської ради.
Атмосфера, що була присутня, просто неймовірна. Всі групи дружні, веселі та драйвові".