Hовини

Музейна практика - цікава сторінка студентського життя, займає особливе місце у фаховій підготовці з історичних спеціальностей.

Студенти відвідали базу ознайомчої практики - Черкаський обласний художній музей, де мали можливість долучитися до мистецтва у вимірі культури, поглибити раніше набуті знання з історії та етнографії. Особливістю музейної практики є те, що в її процесі відбувається ознайомлення з усіма аспектами роботи в музеї, формуються уміння і навички, необхідні для підготовки і проведення екскурсій або формування тематичної експозиції. Важливим етапом практики є ознайомлення з роботою у фондах, особливостями атрибуції та експертизи художніх творів.

Музейна практика - це можливість особисто відчути себе фахівцем музейної справи, виконуючи проблемні завдання протягом часу практики. Вивчення музейної експозиції у вимірі багатства української культури, історичних контекстів міжпоколінних традицій сприяє більш глибшому розумінню  мистецтва, його соціальних та пізнавальних функцій. Програмні заходи практики було спрямовано на інтерактивну взаємодію у процесі арт-медіації, на вдосконалення навичок практичної дослідницької роботи з мистецькими артефактами. 

За планом ознайомились також зі специфікою роботи Черкаського обласного краєзнавчого музею.

Більше фото за посиланням: https://www.facebook.com/groups/histfilos/posts/8448345785194369/?locale=uk_UA 

Куратори та організатори заходу - Оксана Пушонкова та Лариса Синявська.