Hовини

1.05.2024 р., напередодні антиплагіатної перевірки та захисту курсових робіт, відбувся тренінг "Академічна доброчесність: антиплагіатна перевірка курсових робіт" для студентів ІІ курсу (спеціальності 014.03 Середня освіта. Історія; 032 Історія та археологія; 291 Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії), який провела голова Комісії з академічної доброчесності та корпоративної етики ЧНУ ім. Б. Хмельницького, доцентка кафедри всесвітньої історії та міжнародних відносин Анжела Іржавська.

Тренінг пройшов в інтенсивному форматі, протягом якого було з’ясовано, що формування культури академічної доброчесності у ЗВО є однією з актуальних проблем сучасного освітнього процесу, а, отже, потрібно постійно підвищувати рівень обізнаності студентів у принципах академічної доброчесності.

На тренінгу були розглянуті важливі питання: як уникнути текстових збігів і запозичень, як дотримуватися правил академічного письма та доброчесності під час підготовки курсової роботи, як правильно оформити роботу і вчасно подати до захисту. Студенти ННІ МВІФ мали змогу спостерігати за процедурою перевірки письмових робіт та формування звіту антиплагіатної перевірки у сервері Unicheck UA.