Hовини

З метою популяризації принципів академічної доброчесності в освітньому процесі Комісією з академічної доброчесності та корпоративної етики Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького започатковано проведення серії внутрішніх онлайн-тренінгів для студентів та викладачів закладу.

Так, 14 лютого голова Комісії з академічної доброчесності та корпоративної етики доцентка Анжела Іржавська у співпраці з в.о. завідувача кафедри анатомії, фізіології та фізичної реабілітації, доценткою Лідією Ілюхою провели онлайн-тренінг для студентів ННІ фізичної культури, спорту і здоров'я на тему: «Дотримання принципів академічної доброчесності у закладі вищої освіти».

Говорили зі студентами про академічну доброчесність як про сукупність етичних принципів та визначених  законом правил, якими мають керуватися учасники освітнього процесу під час навчання, викладання та  провадження наукової (творчої) діяльності з метою  забезпечення довіри до результатів навчання та/або  наукових (творчих) досягнень.

З’ясували, що, підвищуючи рівень студентів в особливостях розбудови академічної доброчесності у ЗВО, можна мотивувати дотримуватися принципів академічної доброчесності та корпоративної етики, розвивати корпоративну культуру, покращувати імідж університету.

Підсумували, що проведення подібних тренінгів є необхідним,  оскільки потрібно говорити не тільки про дотримання принципів академічної доброчесності, а й про можливі виклики, порушення та відповідальність за них.


Джерело: cdu.edu.ua
Сайт Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького