Hовини

15 лютого на базі Навчально-наукового інституту міжнародних відносин, історії та філософії Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю: «Черкащина: роль в українському державотворенні. Духовна спадщина та військові наративи сьогодення».

Про державотворчі процеси на території сучасної Черкащини та вплив на них російсько-української війни 2014–2024 рр. говорили представники громадських організацій та державних установ України та Черкащини, семи закладів вищої освіти України та чотирьох ЗВО та громадських організацій Польщі, технікумів та шкіл Черкас та області.

Відкрив захід ректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, який підкреслив, що проведення конференції є актуальною вимогою часу і практично кожен захід в університеті  присвячується допомозі захисникам. Приємно, що наш випускник, воїн ЗСУ Тимофій Легоняк знайшов можливість і приїхав на конференцію. Ректор зазначив, що зараз потрібно реагувати на ідеологічні виклики, а це, зокрема, російські наративи, імперський погляд на Україну, нав’язаний усьому світу. Щоб виграти інформаційну війну, мусимо протистояти ворогу на державному, політичному і, звісно, на науковому рівнях. Саме таке завдання стоїть перед Навчально-науковим інститутом міжнародних відносин, історії та філософії Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

До наукової дискусії долучилися перший заступник голови Черкаської обласної ради Роман Сущенко, професор Поморського університету у Слупську (Польща), голова Українського історичного товариства в Польщі Роман Дрозд, політолог, журналіст, член Наглядової ради університету Володимир Цибулько і ще багато відомих українських науковців, політичних і громадських діячів, викладачі та студенти Навчально-наукового інституту міжнародних відносин, історії та філософії.

Можна ознайомитися з відеотрансляцією заходу: https://drive.google.com/file/d/1XvEfRwq1vESd89O5AesTFj8oFEcC9sv8/view?usp=sharing