Hовини

20.11.2023 р. у ННІ міжнародних відносин, історії та філософії ЧНУ ім. Б. Хмельницького відбувся онлайн-тренінг для здобувачів вищої освіти ОС «магістр» на тему: "Готуємося до захисту кваліфікаційних робіт з дотриманням принципів академічної доброчесності".

Під час тренінгу були розглянуті актуальні питання якісного та відповідального підходу до написання випускової роботи, уникнення текстових запозичень та проявів академічної недоброчесності, оформлення робіт згідно вимог та розуміння процедури захисту кваліфікаційних робіт.

Найбільше питань в учасників тренінгу викликали особливості антиплагіатної перевірки кваліфікаційних робіт у сервісі Unicheck UA.

У форматі активного обговорення учасники тренінгу з'ясовували, як уникнути текстових збігів, як правильно оформити роботу для антиплагітної перевірки, як дотримуватися правил академічного письма.

Організатором серії онлайн-тренінгів для студентів та викладачів з питань дотримання принципів академічної доброчесності у вищому навчальному закладі стала голова Комісії з академічної доброчесності та корпоративної етики ЧНУ ім. Б. Хмельницького, доцентка кафедри всесвітньої історії та міжнародних відносин Іржавська А. П.