Hовини

Викладачі та студенти Черкаського  національного університету імені Богдана Хмельницького відвідали презентацію історико-пригодницької книги для юнацтва Олександра Прилуцького «Скарби Скилура», яка побачила світ у видавництві «Інтролігатор» завдяки програмі від Українського інституту книги.

Захід відбувся 8 листопада в Черкаській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Тараса Шевченка. Зустріч зібрала шанувальників книги, всіх тих, хто цінує й розвиває друковане слово.

Вихід книги у світ —  це подія, яка хвилює як автора, так і видавця, редактора і всю команду видавництва. Адже довготривала робота нарешті потрапить до рук читача й отримає зворотній відгук.

Олександр Прилуцький розповів гостям про те, як з’явилася ідея створення видання, про кропітку, але таку захоплюючу працю над написанням насиченої історичними подіями книги, яка вийшла  у межах програми  від Українського інституту книги. Черкаське видавництво «ІнтролігаТОР» — серед переможців конкурсу культурно-мистецьких проєктів, спрямованих на випуск книжкової продукції за пріоритетними тематичними напрямами.  

Слова вдячності за чудове видання прозвучали від гостя заходу — першого заступника голови Черкаської обласної ради Романа Сущенка. Він наголосив, що книги про історичне минуле для молоді наразі є актуальними й вкрай необхідними.

Щирі слова на адресу Олександра Прилуцького за плідну працю та вагомий внесок у національно-патріотичне виховання підростаючого покоління звучали від літературознавця, доктора філологічних наук, професора кафедри української літератури та компаративістики Василя Пахаренка та  професора кафедри історії України Черкаського національного університету  імені Богдана Хмельницького, заступника крайового отамана Черкаського Крайового товариства Українського козацтва Юрія Присяжнюка, друзів-волонтерів з Харківщини Сергія Такоєва та Ельвіри Крамаренко, директорки Приватного сільськогосподарського підприємства «Синюха» Кіровоградської області Ольги Голобородько, старшого військового капелана по Черкаській єпархії отця Назарія.

Старша викладачка кафедри журналістики, реклами та PR-технологій Людмила Солодка  разом зі студентами ОП «Видавничий бізнес, редагування та медіадизайн» завітала на захід привітати випускницю ЧНУ, стейкхолдерку кафедри та редакторку видавництва «ІнтролігаТОР» Ірину Прилуцьку. Зокрема зауважила, що студентам-видавцям важливо цікавитися подіями, пов’язаними з їхньою майбутньою професією. Перемога «ІнтролігаТОР» у конкурсі проєктів від Українського інституту книги — приклад того, як регіональне видавництво може успішно використовувати можливості для розвитку  завдяки державним програмам підтримки книговидавничої справи.

Музичні вітання дарували присутнім студенти Черкаського музичного фахового коледжу ім. С. С. Гулака-Артемовського: Петро Криворутько, Вікторія Яременко Ніка Приблуда та Вікторія Охріменко.

На завершення зустрічі директорка бібліотеки Людмила Дядик привітала автора з виходом нової книги, побажала творчих здобутків та подякувала Олександру Прилуцькому та видавництву «ІнтролігаТОР» за передані видання бібліотекам Черкащини. До речі, завдяки меценатам, цікаву книгу отримають діти Харківщини та Кіровоградщини.

Приємним сюрпризом став розіграш лотереї. Переможці отримали книги та смаколики.

Джерело: cdu.edu.uaЧеркаська ОУНБ імені Тараса Шевченка