Hовини

У понеділок 6 листопада в Навчально-науковому інституті міжнародних відносин, історії та філософії Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького відбулася чергова відкрита лекція з циклу науково-просвітницьких заходів, спрямованих на формування у наших студентів знань про зовнішню політику держави як основну складову міжнародних відносин і вироблення вміння аналізувати та прогнозувати можливі тенденції розвитку зовнішньої політики держави, виходячи з поточної ситуації.

Втім, лекція викликала інтерес не лише у студентів спеціальності 291 Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії освітнього ступеню бакалавр та магістр, а і студентів інших спеціальностей та  представників освітніх, громадських та державних установ м. Черкаси та області.

Нашим гостем став Павло Павлович Гай-Нижник –  доктор історичних наук, президент Української академії геополітики та геостратегії, член Експертної ради з питань подолання наслідків русифікації та тоталітаризму Міністерства культури та інформаційної політики України, незмінний автор наукового щорічника «Україна дипломатична».

Тема зустрічі: «Світова безпека й Україна: сьогоденні і майбутні виклики».

Говорили про війну, яку розпочала росія проти України, національну безпеку, світовий порядок, міжнародну конфліктологію, переосмислення минулого та те, яким може бути майбутнє країни.

Захід організовано за сприяння  партнерів Медіацентру ДП "Генеральна дирекція з обслуговування іноземних  представництв".

Можна переглянути відеотрансляцію зустрічі https://drive.google.com/file/d/1pHcDLUE7878RaQ1Q6b7tm5THbKe6iXGA/view?usp=sharing