Hовини

Кравченко Олег

Олег Кравченко, як і багато школярів Чигиринщини – овіяного славою краю, зі шкільної лави цікавився історією рідного краю. Тож цілком закономірно, що у 2000  році без особливих роздумів вступив до Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького на історико-філософський факультет. Сумлінно навчався, опановуючи знання за спеціальністю «історія і право».

Після закінчення університету, у 2005 році почав працювати вчителем історії і права Чигиринського ліцею (тоді школи) № 2. Поринувши в освітянську роботу, він зарекомендував себе знаючим і здібним педагогом.  Результатом його роботи став високий рівень викладання навчальних предметів та засвоєння учнями програмного матеріалу, висока якість отриманих ними знань.

У широкому спектрі історичних знань молодому учителю особливо припало до душі краєзнавство – разом зі своїми вихованцями він досліджував маловідомі сторінки минулого Чигиринщини, життя і діяльність відомих уродженців краю. Кропітка дослідницько-пошукова давала позитивні результати – щорічно його вихованці ставали переможцями олімпіад, конкурсів-захистів учнівських дослідницьких робіт МАНУ, у тому числі і обласного рівня. Крім того юні історики ліцею брали участь у міжнародних, всеукраїнських та різних регіональних історичних конкурсах.

Олег Андрійович – автор низки публікацій, учасник науково-практичних конференцій, круглих столів, семінарів та інших наукових заходів. З 2018 року – член Національної спілки краєзнавців України. Його багатогранна праця на краєзнавчій ниві відзначена званням «Почесний краєзнавець України».

Виховуючи у своїх учнів такі риси як патріотизм, любов до рідного краю і України, готовність захищати суверенітет і територіальну цілісність держави, вчитель з початком російської агресії зі зброєю в руках став на захист України у рядах ЗСУ. Не на словах, а особистим прикладом він показав як треба діяти, коли над Батьківщиною нависла загроза.

Як і в мирній праці, старший солдат Олег Кравченко сумлінно виконує свій військовий обов’язок в Збройних силах України, проявляє мужність і героїзм, захищаючи Україну від ворога. Напередодні Дня знань Олег Кравченко разом із побратимами отримав відзнаку від Президента України «За оборону України».

Цього року 1 вересня він зустрів не в школі, а на бойовому посту, захищаючи Україну, аби його учні могли здобувати знання під мирним небом.

Краєзнавці разом з усіма черкащанами щиро вітають Почесного краєзнавця України Олега Кравченка з високою державною нагородою – відзнакою Президента України «За оборону України».

Дякуємо за мужність і відвагу, за наш кожен новий день.

Джерело: https://procherk.info/