Hовини

Студенти спеціальності 052 «Політологія» Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького долучилися онлайн до

панельної дискусії на тему «Changing the world from the bottom up: What's the role of local action in global transformation» («Зміна світу за висхідним принципом: яка роль локальних дій у глобальній трансформації?»), яка проходила в Австрійському інституті міжнародних відносин.

Захід відбувся за участі науковців, лауреатів Премії міжкультурних досягнень. Вказані нагороди — це визнання успішних та інноваційних проєктів громадянського суспільства у сфері міжкультурного та релігійного діалогу як в Австрії, так і в усьому світі. Премії міжкультурних досягнень вручає Федеральне міністерство європейських і міжнародних справ Австрійської Республіки.

Тому до наукової дискусії долучився також Олександр Рігер, представник Департаменту наукового співробітництва, культурно-релігійного діалогу Федерального міністерства європейських і міжнародних справ Австрії.

 У ході дискусії студенти обговорили з лауреатами їхні громадські ініціативи та проєкти у сферах міграції, сталого розвитку, миротворчої діяльності та міжрелігійного діалогу, ролі жінок у політичному житті.

— На мою думку, дискусійні заходи для майбутнього політолога — важлива складова навчання. У форматі обговорення ми вчимося висловлювати власні міркування, чути думки інших та знаходити аргументи для обговорення, підтримки або критики. Особливо цінним під час заходу для мене було те, що він відбувався англійською мовою, — ділиться враженнями студент II курсу політологів Ігор Шевченко.

Окрім обговорення цілей та викликів проєктів, учасники також зосередили увагу на потенціалі цих ініціатив для подальших глобальних змін.

Модераторкою заходу стала Софі Райхельт, дослідниця Австрійського інституту міжнародних відносин.

— Участь у міжнародних заходах сприяє формуванню у студентів наукового світогляду, практикуванню засвоєння наукової іноземної мови. Зокрема, під час дискусії вони мали змогу почути від закордонних колег інформацію з перших вуст про діяльність інститутів громадянського суспільства в Австрії, їхні ініціативи та проєкти в різних сферах. У процесі підготовки фахівців ми маємо створювати умови для набуття досвіду, можливостей комунікації і співпраці з міжнародним середовищем для підвищення майбутнього рівня експертності та розширення професійних горизонтів здобувачів вищої освіти, — наголосила гарант освітньої програми «Політологія», кандидатка політичних наук Олександра Дем’яненко.

Джерело: cdu.edu.ua