Hовини

Зворушлива для першокурсників подія — загальноуніверситетський ритуал посвяти в студенти — пройшов у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького.

У попередні роки це були запальні танці, масштабні флешмоби, розважальні квести… Але з 24 лютого 2022 року наше життя розділилося на «до» та «після».

Тому цьогоріч захід пройшов у форматі благодійного заходу — «Караоке» на підтримку Збройних Сил України.

Дійство вже традиційно розпочалося з гімну університету, написаного у 2006 році професором Миколою Кальком та музикантами Олегом Іволгіним і Володимиром Рибаком.

З напутнім словом звернувся до першокурсників ректор ЧНУ Олександр Черевко:

— Ми з радістю прийняли вас, дорогі першокурсники, у нашу університетську родину, яка налічує 7400 студентів. Розпочався 103-ій навчальний рік у нашому університеті.  Ваша головна мета — гарно навчатися і допомагати Збройним силам, які нам дають можливість жити на своїй землі. Ми докладемо всіх зусиль, щоб ви не тільки здобули фах, а й стали особистостями, свідомими громадянами своєї країни, господарями своєї землі і своєї долі. Саме сьогодні ви стали членами нашої родини, відчули пульс університетського життя, яке вже 589 днів з початку повномасштабного вторгнення зосереджене на допомозі ЗСУ. Найбільше хочу, щоб ви жили в мирній, незалежній Україні. Вірю в наш університет, нашу молодь і в Україну! Ви найкращі!

Перед початком дійства ректор виконав почесну місію — вручив 5 студентам університету посвідчення «Майстра спорту України».

Дмитро Вовченко, чемпіон світу і Європи з комбат джиу-джитсу; Богдан Мірошніченко, призер чемпіонатів світу і Європи з комбат джиу-джитсу; Денис Гусак, віцечемпіон світу з комбат джиу-джитсу; Олександр Лугеря, бронзовий призер чемпіонату Європи з академічного веслування; Микита Воробйов, чемпіон світу з комбат джиу-джитсу, у 2023 році прославляли університет і Черкащину на спортивних змаганнях Європи і світу.

Свою єдність і корпоративний дух студенти продемонстрували, виголосивши «Клятву першокурсника» разом зі студентською радою ЧНУ.

Команди усіх навчально-наукових інститутів та факультетів продемонстрували свої вокальні вміння та згуртованість під час пісенного батлу.

Спільними зусиллями студентам вдалося зібрати 42 801 гривня. Постійно долучається до університетських зборів уродженець Донеччини  Денис Ковачич із командою. Він додав до загальної суми 20 тис. грн. 

Усі кошти будуть перераховані на потреби ЗСУ. 

На завершення дійства Фабрика музичного мистецтва «Voices» підготувала для всіх присутніх творчий дарунок (керівники — Яна Боровик, Анна Прокопчук).

Неймовірно смачною була для першокурсників та їхніх викладачів справжня солдатська каша. Для всіх охочих була облаштована патріотична фотозона

Дійство підготовлене відділами виховної роботи, інформації та зв’язків із громадськістю під керівництвом проректорки з освітньо-виховної та іміджевої діяльності Галини Гаврилюк.

 

Джерело: cdu.edu.ua